KOL & Cocktail

Restaurangpärlor i Helsingborg

Helsingborgsregionen är Sveriges svar på Toscana. Här hittar du havet, slätten, skogen, bergen och mat och dryck har alltid haft en speciell plats. Under de senaste åren har utbudet och intresset exploderat med prisbelönta krögare och mat- och dryckesentusiaster som anstränger sig till det yttersta för att leverera det lilla extra. Gillar du att kombinera din golfrunda med att äta och dricka gott – ja då har du kommit helt rätt!

Gastro

Gastro
I det gamla anrika bankpalatset mitt i city hittar du Gastro.  Denna restaurang har i många år varit rankad som en av Sveriges främsta restauranger. Köket har en internationell inriktning med skandinaviska influenser och en förkärlek för nordvästskånska råvaror.
Järnvägsgatan 3

KOL & Cocktail

KOL & Cocktails
KOL & Cocktails är en restaurang och bar mitt i city. En naturlig mötesplats för dig som vill äta och dricka gott i en trevlig atmosfär. I restaurangen fokuseras framförallt på kolgrillat i alla dess former. Och inte bara kött utan allt från skaldjur till fisk, grönsaker, frukt och bröd passerar över grillen.
Södra Storgatan 11-13

Sillen och Makrillen

Sillen & Makrillen
Sillen & Makrillen ligger alldeles vid vattenbrynet med en härlig utsikt över sundet och Danmark. En sommardag i all ära men varför inte avnjuta en god middag även en kulen höstkväll när vinden och vågorna slår mot fönstren. Här äter du såväl en god köttbit som fisk och skaldjur.
Gröningen Norra 1

Sofiero Slottsrestaurang

Sofiero Slottsrestaurang
På vackra Sofiero slott hittar du Sofiero Slottsrestaurang som är rankad som en av de främsta restaurangerna i Sverige. Här står maten i centrum med säsongsinspirerade menyer tillsammans med imponerande viner. Och utsikten över sundet till Danmark ramar in hela upplevelsen. Missa inte en av årets höjdpunkter – en riktig skånsk Gåsamiddag. Serveras mellan den 8-18 november.
Sofierovägen 131

Olssons Skafferi

Olssons Skafferi
Älskar du italiensk mat har du kommit helt rätt. Mitt i centrum och den historiskt gamla bevarade delen av Helsingborg ligger Olssons Skafferi , med hjärtat i det italienska köket.  I denna lilla mysiga restaurang  fokuseras på råvarornas kvalité och kockarnas kärlek vid tillagningen. Rätter som antipasto, pasta, risotto, Italien inspirerade kött- och fiskrätter och tiramisu en del av utbudet.
Mariagatan 6

Drottninggatan 35

Drottninggatan 35
Drottninggatan 35 är en mysig kvarterskrog med avslappnad atmosfär. Här är det enkelt och trivsamt att vara och kockarna fokuserar matlagningen på det de själv tycker om. Här upplever du smakinfluenser från hela världen gjort på säsongens råvaror.
Drottninggatan 35

Tokyo 15

Tokyo 15
Tokyo 15 är Helsingborgs första och enda fine dining sushi -och grillrestaurang. Här avnjuter du god mat i riktigt inspirerande och vacker miljö. Bra, spännande och annorlunda sushi och goda grillrätter tillgodoser de flestas smaklökar.
Drottninggatan 15

Nabo Matbar

Nabo Matbar
Moderna kvarterskrog där lokala råvaror står i fokus. Hos Nabo Matbar Här hittar du enkla, smakrika rätter i tapasstuk där två mellanrätter är som en varmrätt.  Skön stämning och mysig miljö gör detta till en favorit hos många.
Drottninggatan 124

Château Forêt 

Château Forêt 
”Som att kliva in i någons vardagsrum”. Så förklara många känslan när man kliver in hos Château Forêt . Litet, intimt och mysigt och mat i absoluta toppklassen gör denna pärla till en favorit bland Helsingborgs restaurangutbud.
Södra Storgatan 19