fbpx

Foto: Anna Alexander Olsson

Ha kul tillsammans under en sportlovsweekend i Helsingborg

Tröttnat på att familjens yngsta medlemmar spenderar större delen av sin fritid framför Fortnite? Använd sportlovet för att bryta vanan. Ta med familjen på en weekend med kul familjehäng och roliga aktiviteter. Ett perfekt tillfälle att vara tillsammans, på riktigt. Kolla in topplistan över sportlovsaktiviteter och boka er weekend idag!

1. Åk skridskor i city

Upplev den magiska känslan av att befinna dig i ett midvinterland när du glider fram över isen bland stadens alla vinterljus intill en snöande julgran medan vinterkylan biter dig i kinderna. Isbanan på Sundstorget är öppen dygnet runt. Ni behöver inte packa skridskor och hjälmar – det finns att hyra! Om ni kommer på vardagar mellan 14.00 och 20.00 eller helger 12.00-18.00, vill säga. 

2. Testa era curling-skills

Har ni testat curling innan? En kul aktivitet för hela familjen! Måndag till lördag, 09.00-15.00, kan ni hyra en bana och utmana varandra. Är ni inte allt för trötta efteråt ligger ishallen alldeles intill curlinghallen, om ni är sugna på att åka ännu mer skridskor. Läs mer om Helsingborgs Curlingklubb här.

3. Visa era tricks på Jutan

Ni föräldrar kanske inte jublar över en halvdag på Jutan, men av erfarenhet vet vi att de yngre gör det. Här finns en av Sveriges tre bästa inomhusbanor för skateboard, inlines och bmx. Ett perfekt ställe för att äntligen sätta sina tricks och träffa likasinnade. Måndag till fredag 09.00-21.00 kan ni vuxna njuta av en kopp kaffe i caféet. Om ni inte vill testa railsen i skatehallen alltså. Läs mer om Jutan här.

Tropikariet

4. Studsa runt på Jumpyard

På Trampolinparken Jumpyard kan ni studsa runt för glatta livet! Ja, ni vuxna också. Släpp loss och utmana er själva nu. Testa Ninja-banan, dunka i basketkorgarna eller öva in en ny volt. Förutom trampolinparken finns här också klättervägg och en Sky Rider där du åker på 10 meters höjd över hela parken. Kom igen, det blir kul! Läs mer om Jumpyard här. 

5. Lös mysterier på Råå Museum

Vill ni testa något mer stillsamt? Onsdagen den 20 februari, 10.00-15.00, kan ni lösa mysterier på Råå Museum. Ta reda på vem som brutit sig in på museet, var skatten är gömd och hitta var sjörövarna gömt sig. Självklart kan ni besöka utställningen samtidigt. Den berättar om hur det var att leva och arbeta i ett fiskeläge förr i tiden. Läs mer om Råå Museum här. 

6. Utforska Danmark

Det finns massor av spännande platser att upptäcka på andra sidan sundet! Ta färjan över med ForSea, köp lite godsaker i shoppen, kolla in utsikten från däck och vips – 20 minuter senare är ni framme. När ni reser med ForSea får ni rabatt på bland annat inträdet till Museet för Sjöfart. Ett supercoolt ställe, byggt i en gammal torrdocka, med spännande upplevelser för alla åldrar. Läs mer om rabatterade inträden med ForSea här.

På bilden syns Museet för sjöfart i Helsingör. Det är kväll och det lyser från museet.

Museet för sjöfart, Helsingör. 

7. Häng med apor och ormar på Tropikariet

Besök den exotiska inomhusdjurparken Tropikariet! Här kryllar det av djur, allt från uggleapor och skorpioner till fladdermöss och krokodiler. I klappdammarna kan du sticka ner handen till doktorsfiskar, putsarräkor och dolksvansar. Vågar du? Läs mer om Tropikariet här. 

8. Åk skidor på Vallåsen

Jo, det går faktiskt alldeles utmärkt att åka skidor i Skåne. Du kanske inte ska jämföra Vallåsen med de franska alperna, men här får ni en bra skiddag på kort avstånd från Helsingborg. Och ni behöver inte packa bilen full med skidutrustning, den går bra att hyra på plats. På Vallåsen finns allt från pulkabacke till gröna, blå och röda backar. Något för hela familjen helt enkelt! Läs mer om Vallåsen här. 

Två barn står i backen på Vallåsens skidanläggning

Vallåsen. Foto: Branäsgruppen

9. Njut av en kul Tråkmånsafton

Tråkmånsafton är inte så tråkigt som det låter. Det är en cirkusföreställning om årets tråkigaste dag. När Antti har tråkigt går han till Jonny- skrotsamlare och Leif Nordin, världens bästa grannar. De påstår att precis som julafton och midsommarafton så finns det också en tråkmånsafton. Det är helt enkelt årets tråkigaste dag och den infaller just idag. Det finns många fina tråkmånstraditioner som prylstädning, garderobsfiske och badkarasdykning. Men hur de än anstränger sig för att har riktigt tråkigt så misslyckas de – det blir helt enkelt en alldeles för rolig dag. Läs mer om Tråkmånsafton här. 

10. Bli stylade eller gamea på Väla

Måndag 18 februari till fredag 22 februari har Väla extra roliga aktiviteter för upplevelsesugna! De mindre kan få en ansiktsmålning eller bli skräcksminkade i skönhetsmontern. I samma monter kan de äldre få en snygg make-up eller bli stylade i håret. Ni kan också testa SisyFox, ett interaktivt och fysiskt dataspel. Givetvis håller Välas 200 butiker och stora restaurangtorg öppet som vanligt, så lite shopping hinner ni också med. 
Läs mer om Väla.

11. Åk på fisketur

Gillar ni att fiska? Då har ni kommit rätt. Förutom att Öresund är ett av världens mest trafikerade sund, så erbjuder vattnet ett fiske i toppklass. Boka en tur med Rååbåtarna, som avgår från Råå hamn, eller med Helsingborgsbåtarna, som avgår från norra hamnen. På båtarna får ni bland annat fiska stortorsk i sundets djuphålor. Vem i familjen lyckas med dagens största fångst?

12. Dansa loss på Tryckeriet

Under lovet fylls Tryckeriet, Helsingborgs nya aktivitetshus, med massor av aktiviteter! Om du är mellan 10 och 19 år kan du bland annat prova på dans, tävla i olika hinderbanor och spela spel i retrospelhörnan.  Tryckeriet håller öppet 11.00-18.00, 18-21 februari. 
Läs mer om Tryckeriet.

Njut av ett sportlov fyllt av aktiviteter, glädje, kärlek och familjetid!
Vi ses i Helsingborg – Sveriges trevligaste weekendstad. 

Läs mer

Boka boende

Sevärdheter & aktiviteter

Foto: Freddy Billqvist

Destinationsguide för hela regionen

Foto: Johan Hammar