fbpx

Shopping WKND

Ingen weekendresa är komplett utan en rejäl shoppingrunda och massor av fynd i resväskan. Helsingborg bjuder på shopping för alla smaker och plånböcker. På Kullagatan och Stortorget hittar du många av de stora kedjorna. Letar du dig lite längre söderut hittar du spännande alternativa butiker. Och överallt i staden är det lätt att hitta restauranger eller mysiga små fik där du kan fylla på energireserven. Varsågod! Här kommer våra tips på den allra bästa shoppingen i Helsingborg.

Ett blomsterhjärta på kullagatan i Helsingborg

Kullagatan. Foto: Jacob Hellke

Kullagatan

Kullagatan som mynnar ut på Stortorget är Sveriges äldsta gågata. För den shoppingsugna finns här allt från lokala butiker till stora modekedjor. Och vill du koppla av en stund är det alltid nära till ett café.
Se karta över Kullagatan.

Söder

Lämna den traditionella shoppingen för en stund och bege dig till stadens södra delar som bjuder på alternativa, udda och trendiga butiker. På marknaden på Gustav Adolfs torg hittar du frukt och grönt, färgsprakande blommor samt färska kryddor och örter. Hösten 2018 öppnade även citygallerian SöDER här.
Läs mer om SöDER.

Väla.

Väla

Väla centum är ett av Sveriges mest omtrycka och besökta shoppingcentrum. Här finns något för alla, oavsett om du är sportfåne, modeslav eller teknikfreak. Glöm inte njuta av en fika eller en god lunch på det rymliga restaurangtorget.
Läs mer om Väla.

Drottninggatan

Drottninggatan är Helsingborgs stolta paradgata. De stora kulturattraktionerna Som Dunkers Kulturhus och Stadsteatern ligger här, men också ett flertal antikvitetsbutiker och gallerier, jämte restauranger och trevliga barer.

Gamla stan / Bruksgatan.

Gamla stan

Gamla stan har anor från medeltiden och är fylld av små mysiga gator och gränder att upptäcka. På Bruksgatan med sin unika atmosfär ligger udda butiker sida vid sida med små caféer och trendiga barer.

Dags för fika?

Shopping tar på krafterna. Glöm inte att balansera blodsockerhalten med en fika. Vi rekommenderar dig att besöka Café Annorledes, Ebbas fik, Fahlmans eller Etoilé. Får vi fresta med en slät kopp kaffe eller kanske en bakelse? Enjoy!