fbpx

Restaurang Gastro. Foto: CarlMagnus Johansson Lindkvist

Mysiga restauranger för ruskiga kvällar

Helsingborg har gott om blåsiga och ruskiga kvällar under vinterhalvåret, det ska vi inte sticka under stol med. Uteserveringarna lockar inte, men att krypa in i värmen på en mysig restaurang är däremot betydligt trevligare! Då gäller det också att hitta guldkornen, de där riktigt hemtrevliga och ombonade miljöerna där du kan njuta av god mat och dryck en hel kväll. Vi hjälper dig en bit på vägen och presenterar några av dem här. 

Sillen & Makrillen

Vem i hela friden promenerar ut på strandpromenaden när det regnar från sidan och vinden viner? De som är på väg in i värmen hos Sillen & Makrillen! Att blicka ut över det mörka Öresund och samtidigt njuta av en god supé tillsammans med ett gott vin, det känns verkligen mysigt. 
Läs mer om Sillen & Makrillen.

KOL & Cocktails

Restaurangens namn ger dig en hint om vad du hittar här; riktigt bra kolgrillat kött och ett gediget drinkhantverk. Givetvis finns det annat att välja mellan, och den industriella men varma inredningen får de allra flesta att trivas här. 
Läs mer om KOL & Cocktails.

Château Forêt

Det är lätt att luras av det franska namnet, men vita dukar och en lista med etikettriktlinjer finns inte i närheten av restaurangen. Det gör däremot känslan av vardagsrum, trivsel, närproducerade råvaror och matglädje. Låter det som något för dig?
Läs mer om Château Forêt.

Gastro

Låter namnet bekant? Det är inte så konstigt, Gastro har i flera år varit rankad som en av Sveriges främsta restauranger. Här hittar du internationella smaker, gjorda på lokala råvaror och kryddade med skandinaviska influenser. Från den ombonade matsalen kan du dessutom blicka rakt in i köket.
Läs mer om Gastro.

Drottninggatan 35

Drottninggatan 35 är kvarterskrogen som får de flesta Helsingborgare att vilja flytta till Kvarteret Kristinehall. Restaurangen är hemtrevlig, stämningen är uppsluppen och maten består av smårätter med himmelska smaker. Ett perfekt ställe när du tar med kompisgänget på en weekend!
Läs mer om Drottninggatan 35.

AnJo Wine & Dine

AnJo är en relativt ny stjärna på Helsingborgs restauranghimmel – och den är verkligen omtyckt. Här experimenteras det med smaker från hela världen i en miljö som känns både mysig och internationell. Dessutom kan du vara säker på att alltid få utmärkta vinförslag, vad du än väljer att äta. 
Läs mer om AnJo.

Restaurang Creo

Creo är en restaurang med en genuin ”hemma-hos”-känsla. När du tagit trappan upp kommer du in i den mysiga matsalen där det serveras mindre rätter med inspiration från hela världen. Beställ in några stycken, dela med ditt sällskap och njut av den härliga kvällen!
Läs mer om Creo.

Bara Vara

Ett besök på Bara Vara är aldrig sig likt. Här anpassas menyn efter säsongen och råvarorna är alltid i centrum. Du kan beställa in mindre rätter eller en klassisk trerättersmeny – valet är ditt. Känslan är internationell och förutom en mysig middag kan du med fördel stanna kvar efter middagstid för en drink eller två. 
Läs mer om Bara Vara.

Oasen

Oasen – den lilla pärlan som ofta glöms bort. Sedan 1982 har fonduesugna Helsingborgare gått hit och njutit under ruskiga kvällar. Klassisk köttfondue, rödvinsfondue eller kanske ostfondue – vad är du sugen på? Såklart finns det även gott om andra smarriga alternativ på menyn.
Läs mer om Oasen.