fbpx

6 härliga promenader

Ofta är det de enkla upplevelserna som skänker störst mått av ro i själen. Så varför krångla till det? En enkel promenad förbättrar sömnen, gör dig piggare och ger ofta liv till samtal med din partner eller en vän. Passa på att promenera i en ny miljö under din weekend i Helsingborg – här finns gott om naturupplevelser som gör gott för både kropp och själ. 

1. Landborgspromenaden: Kärnan till Sofiero

Varför inte starta med ett besök i Kärnan? En dos historia är ju aldrig fel. Starta sedan din vandring norrut. Längs vägen kommer du passera vackra parker, gamla patriciervillor och rogivande Pålsjö skog, innan du är framme vid Sofiero slott. Känner du dig pigg efter den drygt 6 km långa vandringen? Ta en promenad i parken innan du avslutar med en fika i slottets glasveranda.
Läs mer om Landborgspromenaden.

2. Landborgspromenaden: Kärnan till Raus kyrka

Landborgspromenaden sträcker sig inte bara norrut mot Sofiero, den går även söderut hela vägen till Raus kyrka. Men här ser miljön lite annorlunda ut. Promenerar du här möts du av betesmarker, åkrar och våtmarker. Ta gärna en paus i vackra Ramlösa Brunnspark, där du kan smaka på vattnet direkt från källan till Ramlösa mineralvatten. 
Läs mer om Landborgspromenaden.

3. Trädslingan

Vill du stanna i centrum men ta en skön promenad kombinerat med en dos ny kunskap? Testa Trädslingan! Den tar dig runt i city samtidigt som du lär dig mer om de träd som finns i staden. Vet du till exempel vad ett Mammutträd är och var du kan hitta det i centrum? Kombinera promenaden med ett mysigt fikastopp på Två Systrar, eller stanna för en lunch på Brutale så har du energin på topp. 
Läs mer om Trädslingan.

4. Pålsjö skog

Naturreservatet Pålsjö skog är en favorit hos många Helsingborgare. Här finns flera olika spår att välja mellan, som leder dig till allt från fårhagar och betesmarker till vackra bokskogar och porlande bäckar. Stanna för en fika i Pålsjöpaviljongen – en riktigt god våffla tackar man väl sällan nej till? 
Läs mer om Pålsjö skog.

5. Fredriksdal

Förutom att Fredriksdal ger dig en rejäl dos skånsk historia så är det även en utmärkt plats för en rogivande promenad. Strosa mellan de olika parkerna och planteringarna där du kan känna dofterna från kryddträdgården, se de dignande fruktträden eller bara sitta ner i lusthuset en stund.
Läs mer om Fredriksdal.