fbpx

5 delikatessbutiker du inte får missa

Vill du köpa med dig något riktigt gott hem från din weekend i Helsingborg? En mojitopralin, chokladdoppad lakrits eller en riktigt god stiltonost? Då ska du titta närmre på den här listan. 

1. Chocolatte

Den lilla chokladfabriken Chocolatte är faktiskt en världskändis! Iallafall i chokladbranschen. De har vunnit flera guld-, silver-, och bronsmedaljer med sina praliner i International Chocolate Awards. Alla praliner är handgjorda med noga utvalda råvaror och massor av kärlek. Kan du verkligen åka härifrån utan att besöka dem?
Läs mer om Chocolatte.

2. Lakritsfabriken

En annan butik för sötsugna är Lakritsfabriken, som var först i Sverige med att lansera glutenfri premiumlakrits. I butiken kan du se en del av produktionen, köpa med dig massor av olika sorters lakrits eller ta en kopp lakritskaffe. Här finns också produkter som fabriken testar inför framtiden, och som bara kan köpas här.
Läs mer om Lakritsfabriken.

3. Zoégas café & butik

Den välkända kaffeproducenter Zoégas har både produktion och butik i Helsingborg, där rosteriet grundades av Carlos och Maria Zoéga. Sedan 1901 har det sålts kaffe i byggnaden där du fortfarande hittar caféet. Botanisera bland alla rosteriets blandningar och få alldeles nymalda bönor eller en nybryggd kopp kaffe. 
Läs mer om Zoégas café.

4. Ålgrändens Ost & Deli

Ålgränden är den lilla butiken med det stora utbudet av ostar från hela världen, marmelader, oliver och massor av andra delikatesser. Här finns över 300 olika sorters ostar som du kan välja mellan! Skulle du blir hungrig när du är där går det utmärkt att slå sig ner och äta en bit, eller ta ett glas vin. 
Läs mer om Ålgränden.

5. Matkooperativet

Matkooperativet är precis vad det låter som! Föreningen består av medlemmar som arbetar för att butiken du sedan handlar i ska innehålla så mycket närproducerat som möjligt med så korta transporter och så lite förpackningar som möjligt. Och allt smakar ju godast när det är närproducerat, eller hur? Ta med dig en bit av Helsingborg hem till ditt kök. 
Läs mer om Matkooperativet.