fbpx

Upplevelser för en regnig dag

Hösten och vintern i Helsingborg är inte som i de andra delarna av landet. Vi har inte en meter snö. Eller -20°C heller för den delen. Vad vi däremot har är dagar med strålande sol eller strilande regn. Det finns dagar när du kommer vilja spendera varenda vaken minut utomhus, och det finns dagar när du inte vill gå utanför dörren. Men det finns faktiskt massor av regnsäkra upplevelser för de sistnämnda dagarna! Här presenterar vi några av dem.

Vad vill du uppleva idag?

9 regnsäkra upplevelser

1. Dunkers Kulturhus

Dunkers är kulturhuset där du kan uppleva konst och kultur av olika slag. Botanisera dig runt bland utställningshallarna – du hittar garanterat något som faller dig i smaken. Vill du veta mer om Helsingborg? Besök ”På gränsen” som är en permanent utställning.
Läs mer om Dunkers.

2. Väla

Kanske inte så konstigt att Sveriges trevligaste stad också bjuder på Sveriges trevligaste shopping? Strax utanför Helsingborg hittar du ett av Sveriges mest populära shoppingcenter. Med 180 butiker och ett grymt urval förtjänar Väla verkligen sin plats på shoppingkartan.
Läs mer om Väla.

3. Tropikariet

Tropikariet är en exotisk inomhusdjurpark i Helsingborg. Åk dit om ni vill promenera på den Afrikanska savannen, smyga i en månskensbelyst regnskog och dyka ner till ett korallrev utanför Maldiverna! En upplevelse för hela familjen. 
Läs mer om Tropikariet.

4. Toy World

Toy World är en upplevelse för både barn och vuxna. Det är varken ett lekland eller ett traditionellt leksakshistoriskt museum, utan här har byggts upp en fantastisk värld med leksaksutställningar, lekzon, fräcka arkad- och tivolispel, spökrum och roliga aktiviteter!
Läs mer om Toy World.

5. SöDER

På shoppinggallerian SÖDER kan du spendera en hel dag! Starta med en frukost, shoppa loss, ta en paus för fika och avsluta dagen med en middag och bowling eller ett biobesök. Allt under ett tak!
Läs mer om SöDER.

6. Höganäs saluhall

På Höganäs saluhall finns ett utbud av närproducerade och ekologiska godsaker för dig att välja mellan; korvar, marmelader, grönsaker, bröd och massor av annat gott! Här finns också mode- och inredningsbutiker samt ett fik där du kan njuta en stund.
Läs mer om Höganäs Saluhall.

7. Miss Alice

Vallåkra är en pärla utanför Helsingborg, väl värd ett besök! I växthuset hos Miss Alice kan du sitta och fika samtidigt som regnet smattrar sådär mysigt på taket, innan du beger dig in i butiken som är fylld med ostar, marmelader och goda tapas att ta med. Miss Alice har öppet april – oktober.
Läs mer om Miss Alice.

8. Tomatens Hus

Rakt över vägen, ett stenkast från Miss Alice, ligger Tomatens Hus. Här odlas tomater, gurka, paprika, chili, örter och mycket annat. I deras Tomateria förädlar de sedan skörden och skapar goda produkter för dig att köpa med hem. En riktigt god ketchup till exempel. Tomatens Hus har öppet april – oktober.
Läs mer om Tomatens Hus.

9. Wallåkra Stenkärlsfabrik

Fabriken ligger vackert inbäddat i Rååns dalgång, och här tillverkas fortfarande stenkärl från traktens lera som du sedan kan botanisera bland i butiken. Kanske hittar du en ny favorit att pryda köket med? Missa inte att besöka krogen och njuta av en riktigt god lunch!
Läs mer om Wallåkra Stenkärlsfabrik.

Behöver du mer inspiration?

Testa vilken weekendtyp du är!

Shoppingweekend