fbpx

Årets Hx bjuder på mat, musik och spännande aktiviteter

Hx den 3-4 augusti är sommarfestivalen som förvandlar hela Helsingborgs stadskärna till ett myllrande folkhav med aktiviteter och underhållning för alla åldrar. Dansa till heta artister, smaka god mat från stadens krögare och upptäck nya kultur- och sportaktiviteter.

– Det är fantastiskt roligt att få jobba med en stadsfestival som Hx där såväl helsingborgare som andra besökare under ett par glada dagar umgås och tillsammans upplever vår fina stad. Två av de bästa delarna med festivalen är att det finns så många lokala krafter som är engagerade och skapar Hx breda program – och att det dessutom är helt gratis för alla att vara med och ta del av festivalen, säger projektledaren Nathalie Jarnhäll.

En av de saker som kräver mycket planering för att försöka tillgodose alla olika smaker är bokandet av artister. Bland årets hittills klara artister märks namn som Hoffmaestro, Nause, Smith & Thell, Sean Banan och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.

– Det krävs en del pusslande och fingertoppskänsla från Hx musikbokare för att få till en line up som tilltalar så många som möjligt. När vi bokar handlar det om att hitta en bra mix av bredd, höjd och lokal förankring. Här ska finnas någonting för alla, avslutar Nathalie.

Mer info om festivalen hittar du på www.hx.se