fbpx

Julskyltning i Helsingborg City

Söndagen den 2 december är det julskyltning i Helsingborgs stad. En stämningsfull, festlig och väldigt mysig dag. Staden fylls av marknad, musik, luciakröning, körer, pulkabacke... Ja, du förstår - aktiviteterna är många! Därför har vi helt enkelt listat allt som dagen innehåller, så du kan välja och vraka bland julmyset. 

Här kan du ladda ner en PDF med programmet för julskyltningen i sin helhet. 

12.00 - 18.00

Traditionell julmarknad

Vackert hantverk, varma vantar, nytt julpynt eller kanske en påse brända mandlar? På den traditionella julmarknaden som sträcker sig från Stortorget till Maria torg hittar du allt det där en julmarknad ska innehålla. Finns det något mysigare än att strosa bland knallar och marknadsstånd, kanske med en kopp kaffe i handen, och njuta av tanken på att julen snart är här?

12.00 och 12.45

Helsingborg Drumcorps

Omåttligt populära Helsingborg Drumcorps marscherar med trummor, bleckblåsinstrument och drill. Klockan 12.00 spelar bandet på Stortorget. Därefter går marschen genom city till Mäster Palms plats för en spelning klockan 12.45. 

12.15 och 13.30

Dans kring granen på Stortorget

Ljusinda bjuder upp till dans kring granen på Stortorget. Klockan 12.15 går första dansen och 13.30 dansas det igen.

13.00

Skön julsång med Ljusinda på Mäster Palm plats

Ljusinda bjuder upp till skön julsång på Mäster Palms plats. 

Varje hel- & halvtimme 14.00-17.30

Levande Julkrubba

Kom och lyssna eller sjung med i julsångerna om det glada budskapet utanför S:ta Maria kyrka. Medverkande är personal och körer från församlingar i Helsingborg.

15.15

Underhållning i väntan på Lucia

I väntan på luciakröningen underhåller Josefin ”Smulan” Liljegren oss på Terrasstrapporna. Dessutom bjuder kören Pearls of the Sound på glittrande underhållning av skönsjungande tjejer som älskar att showa! En gäst från Helsingborgs vintercirkus dyker också upp. 

16.15

Luciakröningen på Terrasstrapporna

Vad vore julen utan lucia med vacker sång och ljus i mörkret? Missa inte den traditionella Luciakröningen på Terrasstrapporna av Kommunfullmäktiges ordförande Mats Sander. 

Lucia framträder i city

Efter kröningen åker luciakortegen med häst och vagn vidare genom city. Omkring klockan 16.45 uppträder Lucia och hennes tärnor på Mäster Palms plats. Därefter åker kortegen vidare till Gustav Adolfs torg och tänder granen och sjunger omkring klockan 17.10. Sista anhalten är Konsul Olssons plats där du kan njuta av ett vackert framträdande omkring klockan 17.50. 

Ambulerande julmusik med kören La Campanella

Ingen jul, eller julskyltning för den delen, utan julmusik! Vokalensemble La Campanella bjuder på stämningsfull musik på olika ställen runt om i city. 

Raska över isen på Sundstorget

I vinter förvandlar vi Sundstorget till ett magiskt vinterlandskap med en 250 kvadratmeter stor isbana! Här kan du åka skridskor gratis bland alla vinterljus, intill en snöande julgran medan vinterkylan biter dig i kinderna.  Skridskor, hjälm och kälke finns att hyra på plats. Läs mer på helsingborg.se/olympiarinken.     

12.00-18.00

Pulkaåkning på Billeplatsen

Vi får väl hoppas på att den första snön har fallit lagom till årets julskyltning, och ligger vit på marken. Men oavsett vad så blir det pulkaåkning på Billeplatsen, det lovar vi! Här kan ni även träffa Vallåsens maskot Björnbusen, som busar runt och hälsar på alla barn.

12.00-18.00

Matmarknad hos Matkooperativet på Möllegränd

Matkooperativet är en ideell förening som strävar efter att göra hållbart producerad mat mer lättillgänglig. Här hittar du till exempel varor på lösvikt samt ekologiskt och närproducerad mat. Den 2 december bjuder Matkooperativet in till julmarknad i samband med Helsingborgs julskyltning. Deras härliga mathantverkare kommer vara på plats och dela med sig av sitt julsortiment, och i butiken bjuder man på smakprov och tävlingar med fina priser. 

På bilden visas Kullagatan i Helsingborg. I bakgrunden syns shoppande människor och i förgrunden står en julgran.

Kontakt
Om du har frågor eller vill komma i kontakt med arrangören under evenemanget så har kontaktcenter ett marknadsstånd på Stortorget – Välkomna!