Helsingborg öppnar upp Rådhuset

Helsingborgs rådhus är till vardags arbetsplats för kommunalråd, kommunledning och ett 50-tal tjänstepersoner. Nu öppnar Helsingborgs stad upp Rådhuset med guidade turer, öppet hus och en digital guide.

Rådhuset kommer vara öppet vid dessa datum klockan 10.00–14.00:

  • 1 december
  • 15 december

Du kan få personlig guidning. De guidade turerna startar vid entrén från Drottninggatan 2, därifrån blir du visad rätt av personalen. Mer information och tider kommer du att hitta i evenemangskalendern.

De guidade turerna är gratis och avgår en gång i halvtimmen med start klockan 10.30. Sista turen avgår klockan 13.30. Det finns också en digital guide för dig som hellre går runt och tittar på egen hand. Du hittar den i appen Guide Helsingborg, digitala Guide Helsingborg. Även du som inte har möjlighet att ta dig till Rådhuset kan använda appen.

– Det här evenemanget är en del i en större satsning med att öppna upp Rådhuset för allmänheten. I vilken utsträckning huset kommer att vara öppet framöver är en fråga som kommer att få växa fram med tiden säger Mathias Johansson Perttu, servicedirektör.

I appen Guide Helsingborg finns en digital guide för dig som hellre går runt på egen hand. Den digitala guiden finns tillgänglig från och med den 3 november. Den går lika bra att använda hemma som på plats huset. I guiden får vi veta mer om arkitekturen, fönstermålningarna, ordspråken och salarna.