Betala med en parkeringsapp i city – så är första timmen avgiftsfri

Från och med lördag 1 december och alla lördagar fram till jul får de som betalar för sin parkering i city med en parkeringsapp första timmen avgiftsfri. Därefter är det vanligt pris som gäller.

Erbjudandet gäller lördagarna 1, 8, 15 och 22 december för alla som betalar för sin parkering med någon av våra tre parkeringsappar; EasyPark, SMS-Park samt Parkster. Det gäller i innerstaden i Helsingborg, från Hälsovägen till Furutorpsgatan samt från Landborgen ner till havet, det vill säga inom det grönmarkerade området i kartan nedan.

– Vi har förståelse för att de pågående ombyggnationerna påverkar våra verksamheter och handlare. Därför vill vi underlätta för helsingborgare och besökare i city så här i juletider. Det är fantastiskt att vi kan göra det på ett enkelt sätt med hjälp av tekniken, säger Christian Orsing (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

– Våra parkeringsappar används flitigt av dem som parkerar i Helsingborg. På det här sättet får vi förhoppningsvis ännu fler att upptäcka hur smidigt det är att betala för parkeringen med någon av de appalternativ som finns, säger Leo Schneede, parkeringssamordnare på stadsbyggnadsförvaltningen.

– I helgen inleds julfirandet i city med shopping, upplevelser och juliga smaker. Fram till och med julafton blir det juliga lördagar med musik, julmarknad och aktiviteter för hela familjen. Med julerbjudandet på parkering tillsammans med Skånetrafikens helgbiljett välkomnas besökarna till city, säger Hanna Candell, vd Helsingborg city.