fbpx

<< Tillbaka till visithelsingborg.com

Hur arbetar vi med service och värdskap för besökare?

Service till besökare

Stadens besöksservice går under namnet Visit Helsingborg. Vi ser till att våra besökare möts av ett gott värdskap och blir inspirerade till allt som finns att uppleva under vistelsen. Som  turist och besökare kommer man i kontakt med oss genom vår mobila besöksservice, mobila InfoPoints som de också kallas. Under sommarens högsäsong finns vi ute dagligen med tre mobila InfoPoints. Kryssningsfartygens passagerare möter oss då de går iland där vi också arrangerar ett festligt mottagande för dem. Även övriga året finns vi ute med vår mobila InfoPoint, då med fokus på veckosluten. Vi finns även tillgängliga året runt på telefon, chatt och mail.

Ni som verkar inom besöksnäringen är välkomna att höra av er till oss om ni behöver kartor till era besökare eller om ni eller era besökare har frågor. Tillsammans hjälps vi åt att sprida ett gott värdskap som bidrar till att besökarna återvänder!

Vill du veta mer om Helsingborgs besöksservice?
Kontakta Linda Stålberg, linda.stalberg@helsingborg.se

Nyhet! Helsingborg & Höganäs i samverkan

2019 kommer Höganäs att samverka tätt med Helsingborgs stad kring vår besöksservice för våra turister. Vi kommer bland annat att ha gemensam sommarpersonal men även samköra våra utbildningar för våra infopoints.

Detta är ett sätt för oss att tillsammans utveckla vår besöksverksamhet ihop för att ge ännu bättre service. Dessutom vet vi att våra besökare rör sig mellan våra kommuner i Familjen Helsingborg. För våra infopoints del innebär det att det även ges tillfälle till erfarenhets- och kunskapsutbyte vilket också är positivt.

Vi arbetar också med...

InfoPoints

I Helsingborg har vi idag 23 st InfoPoints. En InfoPoint är en enklare, bemannad turistinformation. En InfoPoint kan vara en fast eller rörlig plats dit besökare naturligt söker sig, det kan t.ex vara ett hotell, köpcenter, flygplats, café, bibliotek eller liknande platser. Har du en verksamhet där du möter många turister och besökare till Helsingborg och vill bidra till ett gott värdskap och vara en del av Sveriges trevligaste stad? Hör då gärna av er till oss så berättar vi mer om vad det innebär att vara en InfoPoint i Helsingborg. Karta över stadens alla Infopoints.

Visit Helsingborg Greeters

En Greeter är en stolt helsingborgare som mer än gärna visar dig sina guldkorn i vår stad. En kostnadsfri tjänst då besökaren får uppleva det Helsingborg som finns utanför de klassiska guideböckerna. Det mänskliga mötet står i fokus. Ni som verkar inom besökssnäringen kan också använda er av tjänsten samt tipsa era gäster inför ett besök. En Greeter bokas senast 14 dagar innan besöket och det görs enkelt här.