Familjen Helsingborg

Familjen HelsingborgKarta över Familjen Helsingborgs 11 kommuner

Vi är 11 kommuner som skapar mervärden genom att arbeta tillsammans. Vi vill att vår region ska upplevas som en sammanhängande stad och vara en av norra Europas mest kreativa platser. Vi är: Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Familjen Helsingborgs mål är att skapa goda förutsättningar för befintliga företag och för företag som vill etablera sig i vår region. Vi samarbetar inom turism, näringslivsetablering och inflyttning i en organisation för att kunna gynna regionen optimalt. På så sätt kan du enkelt och effektivt få den information du behöver. Vårt kontor finns på Drottninggatan 7A i Helsingborg, i samma lokaler som Helsingborgs näringslivs- och destinationsutveckling.

Varumärket Familjen Helsingborg

Platsvarumärket Familjen Helsingborg är ett resultat av det politiska samarbetet i Skåne Nordväst där man länge sett behovet av en gemensam varumärkesplattform. I juni 2012 tog styrelsen beslut om namnet Familjen Helsingborg. Det används när vi samarbetar inom turism, näringslivsetablering och inflyttning, så att alla kommuner i Familjen Helsingborg växer och blir starkare. Men det används också av enskilda kommuner i familjen när de anser att det stärker kommunikationen.

Familjen – eftersom vi vill fokusera på människor snarare än på geografi eller byggnader. Det är människorna som bor här som välkomnar turister, näringsliv och nya grannar.

Helsingborg – eftersom det är det i mest kända kommunvarumärket i regionen

Även de samarbetande kommunerna är som en stor familj, alla med olika egenskaper och personligheter. Vår familj gör inga anspråk på att vara en perfekt familj. Vi är en familj som alla andra, och som alla familjer är vi lite speciella. Hur den än är så hör vi ihop och är beroende av varandra. Det som gör den här familjen speciell är en strävan att skapa gemenskap, kicka igång kreativiteten och välkomna alla som vill vara med oss. Vi strävar efter att vara den där familjen som man tittar in hos på en kopp kaffe. Läs mer.