fbpx

Foto: bildburken.se

Välkommen till Helsingborg & Eskilscupen!

En dag på stranden

Helsingborg är staden vid havet. Bor du centralt kan du promenera till någon av stadens stränder på mindre än en kvart. Vi hjälper dig hitta din nya favoritstrand, och berättar vad du inte får missa på väg dit.

En dag i det gröna

Om regnet håller sig borta men det trots allt är lite för kallt för strandhäng kan du alltid bege dig till någon av stadens trädgårdar eller parker! Det finns nämligen några att välja mellan. Vi hjälper dig hitta de bästa.

En dag utomlands

Varför inte hälsa på våra vänner i Danmark? Helsingborgarna älskar att tura, dvs åka färja fram och tillbaka och samtidigt äta och dricka gott, men det finns ju inget som hindrar att du hoppar av i Helsingör och njuter där en stund. 

En dag med shopping

Shopping är en viktig del av en semester, hävdar många. Vi är beredda att hålla med. I Helsingborg finns det gott om butiker, allt från lokala pärlor till de stora klädkedjorna. Vad har du med dig i kassarna hem? 

En dag med kultur

Kultur är inte tråkigt! Iallafall inte i Helsingborg – Sveriges trevligaste stad. Här kan du välja mellan klassiska utställningar, historia, konst eller varför inte ett av Sveriges mest berömda museum – Museum of Failure?

En dag med familjen

Alla i familjen kanske inte ser njutningen i shopping, kultur eller att ligga still på stranden en hel dag. Vill ni ha lite mer fart och fläkt så finns det gott om det här. Här tipsar vi om aktiviteter där alla får utlopp för sin energi!

Utflykt: Wallåkrabygden

Mellan Helsingborg och Landskrona ligger Wallåkrabygden. Ett fantastiskt utflyktsmål för dig som har bilen med dig. Det är en bygd full av kreativitet och skaparglädje. Här möter du keramiker, kan njuta av god mat och fika, handla lokalproducerat och botanisera bland heminredning och livstilsbutiker.

Utflykt: Kullahalvön

Kustremsan norrut från Helsingborg upp till Mölle och Kullaberg är en vacker sträcka att färdas med bil. Här passerar du små gamla pittoreska fiskelägen som t.ex Viken, gårdsbutiker och vingårdar, hantverkare, matställen och fantastisk natur. Ett dopp i Öresund är möjligt längs med hela vägen!

Hur många punkter hinner du bocka av?

Bucket list

Häng med ett svin på Fredriksdal

Lämna stadens brus och besök Fredriksdal, ett av Sveriges främsta friluftsmuseum. Här finns underbara trädgårdar, stadskvarteren där du får en dos av gamla tider, och massor av djur att klappa. Svin, till exempel. 
Läs mer om Fredriksdal.

Gör en Ferdinand på Sofiero

Både sommar och vinter är Sofiero en underbar plats värd ett besök. Trädgården anses vara en av Europas vackraste. Utforska de spännande ravinerna, botanisera bland växter och lukta på blommorna…
Läs mer om Sofiero.

Gör bomben i Öresund

I Nordvästra Skåne finns det 4 mil härliga stränder och 1248 ställen att göra bomben på! I centrala Helsingborg hittar du en av de bästa platserna; bryggorna längs Gröningen, som också har gott om glasskiosker. På med badkläderna och packa handduken! 
Läs mer om Gröningen.

Svinga i gungan på Fria Bad

Visste du att det finns en gunga i vattnet utanför stranden Fria Bad? Perfekt när du vill svalka benen eller utmana en vän i vem som gungar högst. Ta ordentlig fart!
Läs mer om Fria Bad.

Klappa aporna på Tropikariet

På Tropikariet kan du klappa apor, hålla i ormar och höra de friflygande fladdermössens vingslag alldeles bredvid ditt huvud. Vågar du besöka dem? 
Läs mer om Tropikariet.

Ta en selfie på toppen av Kärnan

Kärnan är en av Helsingborgs mest instagrammade platser. Du borde inte lämna staden utan att göra ett besök där. Ta trapporna till toppen, knäpp av en snygg selfie och tagga den med #visithelsingborg!
Läs mer om Kärnan.

Mumsa på en glass på parapeten

Längst ut mot havet, förbi Dunkers Kulturhus och över Kvickbron, ligger Parapeten. Men vad i hela friden gör en gul amerikansk skolbuss där? Den är fylld med glass i alla tänkbara smaker! Välj dina favoriter, sätt dig på Parapetens utsiktsplats och NJUT!
Läs mer om Helsingborgs Glassfabrik.

Åk utomlands

Och då menar vi inte att du ska lämna Helsingborg mitt under brinnande cup och dra till Spanien. Ta en tur till Helsingör för en timme eller två! På färjan kan du shoppa loss bland alla godsaker i taxfree-shopen, och väl på plats i Helsingör finns det gott om shopping och fikaställen. Varför inte testa ett klassiskt danskt wienerbröd?

Smaka på Ramlösa direkt från källan

Visste du att mineralvattnet Ramlösa kommer från just vackra Ramlösa Brunnspark, som ligger söder om city? Åk dit på picknick! Packa ryggsäcken full och strosa i parken en stund. Skulle du glömma vattenflaskan är det alltså ingen fara, källan har gott om vatten som går utmärkt att dricka som det är. 
Läs mer om Ramlösa Brunnspark.