Sveriges trevligaste stad

Välkommen till Helsingborg

Fantastiska restauranger, bra och varierad shopping, intressanta museer, stort kulturutbud, spännande aktiviteter för vuxna och barn, nära till hav, naturupplevelser, lyxig avslappning och mycket annat. I Helsingborg finns något för alla. Välkommen.

Se & Göra

Till Helsingborg är du välkommen året runt. Koppla av med vännerna i stan, var kulturella, botanisera bland sevärdheter och upplev närheten mellan stad och hav.

Äta & Dricka

Helsingborg är en matstad att räkna med. Här finns en stark tradition kring mat och dryck, engagemang hos producenter och krögare och massor av smaker att upptäcka.

Bo i Helsingborg

I Helsingborg finns boende för alla smaker och plånböcker. Oavsett om du väljer att bo i en lyxig svit eller  campingstuga så finns här något som passar dig. Kika på ett urval av boenden.

Evenemang

Konserter på The Tivoli, vandringar på Fredriksdal, utställningar på Dunkers Kulturhus, happenings på Sofiero slott eller en fisketur på Öresund. Vad vill du uppleva? 

Helsingborg - Sveriges trevligaste weekendstad

När man tänker efter så är ju Helsingborg faktiskt den perfekta destinationen för weekendresan! 
Hur mycket London, New York, Paris eller Barcelona hinner du egentligen på en helg?
Inte så mycket. Men hur mycket Helsingborg? Jo, väldigt mycket om du ligger i!

Prova Helsingborgs-appen

Guide Helsingborg

Att strosa på egen hand, i din takt men ändå få hjälp av en guidande digital vän. Det låter väl som ett perfekt sätt att uppleva Helsingborg på? Appen Guide Helsingborg tar dig runt bland besöksmål, utställningar och rundturer i staden. Vill du gå en klassisk stadsvandring, bli guidad genom en utställning på Dunkers eller lära dig mer om trädgårdarna på Fredriksdal? I appen finns något för alla, och du kommer garanterat lära dig en hel del nytt om Sveriges trevligaste stad. 

Läs texten,  inspireras av bilderna och filmerna eller lyssna på ljudspåren (som även finns för de yngsta besökarna!). Håll utkik, turerna fylls på hela tiden. Ladda ner appen via App Store eller Google Play.

Ett digitalt servicecenter

Allt om Helsingborg

Är du på plats i Helsingborg? Välkommen! Men du vet kanske inte var du ska äta middag, vilken butik du ska besöka först eller på vilken bar du ska avsluta kvällen? Då kan du besöka Allt om Helsingborg, det digitala servicecentret på Helsingborg C! Här finns flera skärmar där du kan söka information och inspiration om staden, allt från de bästa hångelplatserna till topprankade sevärdheter och restauranger. Behöver du ytterligare hjälp finns här självklart också kontaktuppgifter till Helsingborgs besöksservice.

Du hittar servicecentret vid den norra utgången på Helsingborg C, och det är öppet dygnet runt, året om. Nu kan du uppleva Allt om Helsingborg precis när det passar dig. Välkommen till Sveriges trevligaste stad.

Ska du besöka Helsingborg? Planera in en träff med en av stadens Greeters.
En Greeter är en stolt helsingborgare som mer än gärna visar dig sina guldkorn i vår stad.
Det är helt kostnadsfritt och kommer garanterat berika din vistelse!

Bra att veta

Praktiska tips

FAQ

Vi har svar på dina frågor om Helsingborg! Här hittar du vår FAQ, med svar på de vanligaste frågorna från tidigare besökare.

Parkeringskarta

Att veta var du ska parkera bilen under ditt besök kan vara ack så viktigt. Här kan du hitta en parkeringsplats nära dig.

Badplatskarta

Badsugen? Här kan du kolla hur varmt (eller kallt…) vattnet är, vilken kvalitet det har och var du hittar närmsta badplats. 

Allt du behöver för att planera din resa

Behöver du program, broschyrer eller kartor från sevärdheter i och omkring Helsingborg?
Vi har samlat material från de största besöksmålen och naturupplevelserna här.
Perfekt när du planerar din resa!