5 tips på havsnära platser

Hav

1 248 ställen att göra ”bomben” på! Om du älskar sandstränder, sol och bad då trivs du hos oss. Här är det låg puls och avkopplande sommardagar vid havet. Från tidig morgon till sen kväll. Stränderna ligger tätt. Några mitt i stan och några som avskilda pärlor, men oavsett var du väljer att vara så är restaurangerna så nära att sandalerna kan ligga kvar i stranden. Varje dag sjunker solen ner bakom Öresunds horisont. Vi som bor här, på Sveriges Riviera, ser gärna förloppet om och om igen. Det är en magisk och vacker plats.

5 tips på havsnära platser

  • När sjöfåglar cirklar och dyker på havet utanför Kullaberg är det ett säkert tecken: tumlarna finns där nere och driver upp fisken till ytan. Tumlarna, som ser ut som delfiner, är en av de minsta tandvalarna och blir 1,5 meter långa. De för en ganska anonym tillvaro där nere i djupet, men nu kan du komma dem nära inpå. Och att fräsa fram i RIB-båt vid Kullaberg är en riktig höjdare, så håll i hatten! Vill du få en chans att se sälar på nära håll så har du även möjlighet till det vid Hallands väderö, där det erbjuds sälsafari.

 

  • Rönne Å slingrar sig genom landskapet från Ringsjön och ut i havet vid Ängelholm. Sträckan är 85 km och du paddlar fram genom nästan tropiskt lummig natur, kulturbygd och stadsmiljö. Den lugna färden bryts av en och annan fors. Du kan välja att paddla några timmar eller flera dagar.

 

  • Vid foten av Kullaberg ligger pittoreska Mölle med sol, bad och surfing. Vattnet räknas som ett av landets bästa surfvatten och bjuder på perfekta vågor och ovanligt snabb surfing, för att vara i Sverige alltså. Surfa dig fri på den berömda Möllevågen som kan bli hela 100 meter lång.

 

  • I Helsingborg är kallbadstraditionen stark och de centrala kallbadhusen Kallis och Pålsjöbaden är välbesökta. Kallis är det senaste tillskottet bland Helsingborgs kallbadhus. Det moderna badhuset med stora fönster och ljus miljö ger dig en fantastisk panoramautsikt över Öresund. Det gör även anrika Pålsjöbaden. Något mer avskilt, men i ett fantastiskt läge vid strandpromenaden, hittar du den magnifika byggnaden. Välkommen att luta dig tillbaka i bastun och slappna av. Under sommarmånaderna fylls badplatserna Gröningen och Fria Bad av soldyrkande Helsingborgare. Här är sanden varm, gräset mjukt, vattnet uppfriskande och minerna alltid glada. Allt på gångavstånd från Helsingborg city.

 

  • Båstad är vårt eget Saint Tropéz. Det är i pittoreska Båstad som den årliga tennisturneringen Swedish Open utspelar sig. Tävlingen drar både kändisar och långväga gäster. Men Båstad är så mycket mer! Kallbada hos Hotel Skansen, njut av sandstranden, låt solen värma dig i hamnen eller svalka dig med ett dopp.