Utflykter

Helsingborg är en fantastisk utgångspunkt när du vill ge dig ut på äventyr, stora som små. Kanske börjar äventyret redan på färjan över sundet, mot konst och gemyt i Danmark. Eller kanske behöver du en paus från stadsbruset och beger dig ut i naturen till Söderåsens lugn eller det vilda Kullaberg. Från Helsingborg tar dig enkelt till regionens guldkorn.

Keramikbygden

Keramikbygden

Nordvästra Skåne är känd som Sveriges keramikbygd. Här finns många keramiker, krukmakerier, skulptörer och hantverkare som förvandlar leran till fantasifulla och användbara ting.
Äventyr och upplevelser på Kullaberg

Äventyr och upplevelser på Kullaberg

Äventyr och upplevelser på Kullaberg Äventyr. Vad sägs om tumlarsafari, bergsklättring, surfing, dykning, skärmflygning, kajak och segling. Eller golf, grottvandring, besök på vingård, fiske, ridning, drakflygning och vandring.Ta en biltur längs med kusten norrut från Helsingborg mot Kullahalvön. Väl framme hittar du de pittoreska fiskelägena Mölle och Arild där du kan njuta av det goda livet. Det vackra läget har genom århundradet lockat konstnärer såväl som badturister.
Båstad och Bjärehalvön

Båstad och Bjärehalvön

Båstad och Bjärehalvön På Bjärehalvön kan du komma nära naturen på Hallandsåsen, hitta magnifik utsikt på de dramatiska klipporna på Hovs Hallar, finna stillhet på någon av de många klapperstens- och sandstränderna eller leva jetsetliv i sommar- och tennisstaden Båstad.
Helsingör med omnejd

Helsingör med omnejd

Helsingör med omnejd På endast 20 minuter tar du dig med färja från Helsingborg till Helsingör. Väl på danska sidan finns något för alla smaker. Du tar med fördel en promenad i de pittoreska kvarteren, botaniserar bland de mysiga butikerna och njuter av en "pölse" eller glass på torget. Avstånden är korta och du når ett flertal sevärdheter till fots, medan du enkelt tar tåget till attraktioner runt omkring.
Två röda och en grön

Två röda och en grön

Två röda och en grön Aldrig hört talas om begreppet? Då är det dags att få en kort lektion för att reta smaklökarna och historiesinnet. Hjulångaren S/S Hamlet tog folk fram och tillbaka över Sundet redan 1842. Den klassiska “turan” skapades och idag är begreppet vida känt.
Söderåsen

Söderåsen

Söderåsen - skånsk vildmark I nordvästra Skåne breder nationalparken Söderåsen ut sig med magnifika bokträd. Åsen, som är ett populärt utflyktsmål, sträcker sig ut över 4 kommuner: Bjuv, Klippan, Svalöv och Åstorp. Skåneledens Ås till Åsled följer Söderåsens raviner och dalgånger hela vägen från Åstorp till Röstånga vilket utgör 140 km vandringsled.
Råå fiskeläge

Råå fiskeläge

Råå Råå, den lilla fiskebyn som har bevarat sin prägel som pittoresk småstad fast stadsdelen numera tillhör Helsingborg.
Ven - ön mitt i sundet

Ven - ön mitt i sundet

Ven - ön mitt i sundet Tycho Brahes ö mitt i Sundet mellan Danmark och Sverige tar man sig till via båt från Landskrona. Sommartid också från Råå i Helsingborg. Lämna helst bilen på fastlandet och hyr en cykel där färjan lägger till, det finns 1200 att välja mellan!
Segla till city

Segla till city

Segla till City Upplev en fantastiskt kontinental hamn med stadens kustflanörer inpå knuten. Lägg till, gå av och njut av det härliga utbudet som staden erbjuder dig som hamnbesökare. Eller sitt kvar i båten och njut av den mysiga hamnstämningen, mitt i city.