Evenemang


Kvällssegling med räkfrossa med Skonaren Nina

Följ med på en segeltur på Öresund. När vi tillsammans har hissat seglen får vi belöning av en rejäl räkfrossa, som dukas fram på däck.

Midsommar på Fredriksdal

Midsommarfirande på Fredriksdal är en kär tradition för helsingborgarna. Midsommarstången kläs och sen är det traditionellt firande med dans runt stången, sång, folkmusik och ringlekar.

Kryssningsanlöp

Passagerarna tas emot under festliga former med musik, blomsterflickor och informatörer.

Kul i juli

Familjeunderhållning i Grytan varje tisdag i juli. Upplev musik och show med såväl lokala förmågor som riksbekanta artister.

Berzerk

Berzerk är ett innovativt hinderlopp som låter historiens vingslag föra deltagarna tillbaka till förfluten tid.

Magnus Uggla

Det är nu över fyrtio år sedan som Magnus Uggla debuterade med skivan ”Om Bobbo Viking” och sedan dess har hitsen avlöst varandra i en aldrig sinande ström.

Midsommar på Sofiero

Midsommarfirande på Sofiero är en tradition som går tillbaka till kungens tid då man bjöd in grannar och närboende att delta i firandet.

Hotelliggaren

Ett hotell i London 1983. Karusellen snurrar på högvarv och den genuina farsens alla dråpliga kännetecken radar upp sig. Det är bäddat för sommarens största skrattcrescendo!

Öresundsspelen

Internationella tävlingar i friidrott. Tre dagars tävlingar för Seniorer, juniorer och ungdomar.

Skulpturvandring med quiz

Vi tar en titt på skulpturer runt i centrum. Var finns bysten av Henry Dunker, varför flyttade man på David? Vem är Diana? Moder Svea och Merkurius får man leta länge efter.

Heldagssegling till Ven med skonaren Nina

Följ med på en heldagssegling till Ven, inklusive lunch och eftermiddagsfika.

Guidad visning: På gränsen – Stadshistorisk utställning

En utställning om vad som gör människa till människa och Helsingborg till Helsingborg. På gränsen är en permanent utställning som presenterar en mängd spännande föremål, berättelser och händelser som utspelat sig här.

Text box item sample content