Utflykt: Wallåkrabygden

Strax söder om Helsingborg ligger Vallåkra, en liten pärla på landsbygden. Hur mycket kan en by med drygt 1000 invånare innehålla egentligen? Ganska mycket, det kommer du snart upptäcka. Ett fantastiskt utflyktsmål för dig som har bilen med dig, helt enkelt. Det är en bygd full av kreativitet och skaparglädje där du möter keramiker, kan njuta av god mat och fika, handla lokalproducerat och botanisera bland heminredning och livstilsbutiker. Här kommer fem stopp du inte får missa. 

 • Wallåkra Stenkärlsfabrik
  Fabriken ligger vackert inbäddat i Rååns dalgång, en del av naturreservatet Borgen. Här samsas det rika växt- och djurlivet med historia, drejupplevelser och mat av hög klass. I den lilla fabriken tillverkas fortfarande stenkärl från traktens lera som du sedan kan botanisera bland i butiken. Kanske hittar du en ny favorit att pryda köket med? 
 • Enkla ting
  En livstilsbutik mitt ute på landet med fokus på inredning, kläder & sin egen design. Inne på gården finns också ett mysigt café med hembakade kakor och massor av annat gott.
 • Tomatens Hus
  Här odlas tomater, gurka, paprika, chili och massor av annat gott! Allt du hittar i butiken är nyskördat från växthuset ett stenkast bort. Vill du inte äta godsakerna som de är så finns mycket redan förädlat till marmelader, sylt och en hel del annat. Tomatens Hus säljer även plantor av olika slag, bröd och riktigt smarriga fikabullar. Allt för den som uppskattar livets goda smaker, med andra ord. 
 • Widröra Gård
  På Wideröra gård kan du strosa runt i den vackra parken och besöka den permanenta utställningen med försäljning av konst och hantverk. I caféet finns både hembakat och matservering.
 • Heddas Hus
  En livsstilsbutik fylld av inredning, kläder, doftljus och mycket annat. Det är här, och på Enkla Ting, som du hittar de små unika sakerna som inte redan finns i varje svenskt hem.

Se det fulla utbudet i Wallåkrabygden här