Utflykt: Kullahalvön

Kustremsan norrut från Helsingborg upp till Mölle och Kullaberg är en vacker sträcka att färdas med bil. Här passerar du små gamla pittoreska fiskelägen som t.ex Viken, gårdsbutiker och vingårdar, hantverkare, matställen och fantastisk natur. Ett dopp i Öresund är möjligt längs med hela vägen! Här kommer tips på fem stopp du inte får missa.

 • Viken
  Det gamla fiskeläget från 1500-talet som idag är en mysig by att strosa runt i bland pittoreska små gränder där du hittar en del butiker och caféer. En charmig småbåtshamn med glasställen och restauranger och inte minst fina badmöjligheter.
 • Höganäs Saluhall
  Allt gott från Kullabygden finner du på Höganäs Saluhall! Sedan 1835 har man i Höganäs tillverkat saltglaserade bruksföremål som blivit ett signum för hela bygden. Idag har saluhallen istället ett stort utbud av lokalproducerade och annorlunda råvaror, noga utvald heminredning och unika designprodukter. Lunch äter du på saluhallens andra våning, men är du fikasugen ska du bege dig till cafeét som ligger precis vid entrén.
 • Kullaberg
  Kullaberg – så totalt annorlunda än den vanliga bilden av Skåne. Vilt, vackert, vidunderligt med hisnande branter och vida vyer över Öresund och Kattegatt. Här upplever du ett helt unikt växt- och djurliv – allt förklarat och satt i sitt sammanhang på besökscentret naturum Kullaberg längst ut på halvön vid Kullens fyr. Nedanför Kullaberg ligger Mölle, den kända badorten från förr och som kanske är allra mest känd som ”synden i Mölle”. Här hittar du caféer och restauranger och du kan även åka ut på Tumlarsafari från hamnen.
 • Flickorna Lundgren
  Den kända kaffestugan som gått vidare i generationer och gör så än i dag. Gustav den VI Adolf som bodde alla sina somrar på Sofiero utanför Helsingborg hade detta som ett av sina favoritbesöksmål.
  Förutom att kunna fika i fantastisk trädgårdsmiljö med hembakade kakor, så kan du även uppleva ”Flickornas kök”, där du serveras rätter tillagade på bygdens råvaror. Äggakaga är en typisk specialitet!
 • Höganäs Design Outlet
  Höganäs Design Outlet är ett stort område med affärer som Höganäs Bokoutlet, Iittala Outlet, Lager 157, Orrefors Kosta Boda Factory m.fl… I Höganäs Keramiks gamla fabrik på området ligger idag Keramiskt center, för keramik i nordvästra Skåne. På mer än 900 kvm yta finns fräscha utställningshallar, galleri, försäljning och inte minst en helt ny keramisk verkstad.