En dag i det gröna

Är benen pigga och redo för upptäcktsfärd? Härligt! Traska genom staden till Norra Hamnen och Dunkers Kulturhus. Här startar den vackra strandpromenaden som sträcker sig hela vägen ut till dagens stopp; Sofiero slott. På vägen kommer du passera mängder av vackra hus och restauranger, hela tiden med havet som sällskap. Väl på Sofiero kan du njuta av den vackra slottsparken som står i full sommarskrud, och historien om hur det kungliga livet på slottet kunde te sig. Runt om i parken finns det olika trädgårdar och utställningar där ingen är den andra lik.

Är du fortfarande pigg efter några timmars promenad i parken kan du alltid promenera tillbaka till stan igen. Men det går såklart bra att ta bussen också. Glöm inte att stanna till på slottsrestaurangen för en lunch eller fika innan du beger dig bara. Där har du fantastisk utsikt över sundet och till Kronborgs Slott på den danska sidan. 

Ett annat alternativ är att du tar dig via Hallbergs trappor, förbi Kärnan och upp till Fredriksdal Museer och trädgårdar. Fredriksdal firar 100 år i år och det genomsyrar hela årets program.
Upptäck den botaniska trädgården, köksträdgården, rosariet, lantdjuren och inte minst de gamla historiska stadskvarteren där bland annat dramatiserade guidningar väcker historien till liv. Här får du ytterligare 100 anledningar att besöka Fredriksdal! 

3 offentliga parker att besöka