Aktiviteter för kalla dagar

Vintersolståndet är förbi och vi går mot ljusare tider, men än är det kanske inte tid att plocka fram picknick-filten, hänga på Gröningen eller besöka en uteservering? I alla fall inte utan värmande ytterkläder och en dos envishet. Omfamna istället kylan och njut av dagarna med tända ljus, mössor & vantar och självklart en uppsjö av inomhusaktiviteter att välja mellan. Här hittar du de bästa tipsen på aktiviteter för kalla dagar.


Ta en tura

Med färjan från Helsingborg C når du Helsingör på 20 minuter. Under resan kan njuta av “två röda och en grön” eller köpa godsaker i shoppen. Väl i Helsingör kan du besöka Kronborgs slott eller ta tåget vidare till Louisiana. Som upplagt för en kultur-dag! Läs mer här.

Wallåkra Stenkärlsfabrik
Botanisera bland keramik

Det är inte utan orsak Nordvästra Skåne kallas Keramikbygden. Här har leran använts till att skapa vackra produkter i flera hundra år, och formgivarna är många. Ta en tur, åk runt och besök regionens konstnärer och skulptörer. Kanske kommer du hem med välfyllda kassar, kanske med massor av ny inspiration. På en del ställen kan du kombinera ditt besök med en god fika. Läs mer här.

Spa i helsingborg
Koppla av på spa

Att bli ompysslad en hel- eller halvdag gör underverk för de allra flesta. Kom in i värmen, känn lugnet och koppla bort resten av världen för en liten stund. Läs mer här.


Var kulturell

Helsingborgs kulturscen har mycket att erbjuda. Konst, musik, teater och mycket annat. På Dunkers Kulturhus kan familjen enkelt spendera en trevlig stund ihop, här finns något för både stora och små. Vill ni ha lite frisk luft samtidigt? På med varma kläder och åk till Fredriksdal. Perfekt för rastlösa små (och stora) ben. Läs mer här.


Gå på zoo

Besök apor, krokodiler och många andra djur på Tropikariet! Gå på egen hand, boka en guidad tur, eller var med på orm- och krokodilklappningen. Läs mer här.


Njut av mat & dryck

Får vi fresta med en varm kopp kaffe, en god brunch eller en mysig middag? I sällskap av vänner, familj, eller helt själv; du bestämmer! Läs mer här.


Roa dig i sandstranden

Nollgradigt ute, men 23 grader, vindstilla och en sandstrand inomhus kanske kan locka? Samla ihop några vänner och utmana varandra i beachvolley på Active Beach. Läs mer här.

kallbadhus, pålsjö, öresund, vinterbad, dopp, havet, sol
Bada kallbad

Något för den vågade. En snabbt dopp i kalla Öresund, följt av en värmande stund i bastun. Helsingborgarna gillar sina kallbadhus, och traditionen med kalla dopp går långt tillbaka i tiden. Garanterat uppfriskande! Läs mer här.